מהי פרוביוטיקה?
לרבים זה אולי נשמע כמו מילה מוזרה. עם זאת, הרעיון פשוט לחלוטין. פרוביוטיקה היא חיידק בריא. בניגוד לחיידקים המצויים באנטיביוטיקה, היא עוזרת לחיזוק המערכת החיסונית. אם אין לנו מספיק מהם, התגובה החיסונית שלנו מופחתת. בתרחיש הגרוע ביותר, אנו עלולים לחלות.
הכין ניתן למצוא אותה?
אנחנו מקבלים את רוב הפרוביוטיקה שלנו דרך המזון. מאכלי חלב כולל קפיר ויוגורט עשירים יותר בפרוביוטיקה בהשוואה למזונות אחרים. ניתן לנסות לשתות יוגורט פרוביוטי או לאכול קפיר פעם ביום כדי להגביר את אוכלוסיית הפרוביוטיקה שלנו.
לא רק שאנחנו צריכים לוודא שיש לנו אותה בתזונה שלנו. אנחנו צריכים גם הרבה פירות וירקות. הם מה ש”מזינים” את הפרוביוטיקה וגורמים להתפתחות תרביתה לצמוח. ללא אכילה בריאה, הפרוביוטיקה שלנו מתה במהרה, מה שבא לידי ביטוי במערכת החיסון.
תופעות לוואי
ישנן כמה תופעות לוואי שליליות שעשויים להבחין בהן כאשר אתה מתחיל לקחת תוספי פרוביוטיקה.
ראשית, אנו בוחנים את תופעות הלוואי החיוביות.
לא רק שהם מחזקים את המערכת החיסונית שלנו. בגופנו, לתרבית הפרוביוטיקה יש גם תפקידים אחרים.
אחד התפקידים העיקריים של פרוביוטיקה הוא לעזור לנו לעכל את האוכל שלנו. יותר ויותר, עדויות מצביעות על קשר בין השמנת יתר לרמה נמוכה של פרוביוטיקה. נראה שאם הרמה בגוף שלנו נמוכה, יש סיכוי גבוה יותר שנחווה בעיות בריאות הקשורות למשקל כמו השמנת יתר.
פרוביוטיקה גם עובדת קשה כדי להסיר רעלים מגופנו. יש אפילו צוותי ניקוי פרוביוטיים ייעודיים משלהם שמסלקים חיידקים מזיקים מגופנו.
פרוביוטיקה ואנטיביוטיקה – מה ההבדל?
אנטיביוטיקה היא חיידק המשמיד חיידקים אחרים. כאשר אתה חולה, הרופא שלך עשוי לרשום אנטיביוטיקה כאשר יש לך זיהום חיידקי. זה נהדר שכן אנטיביוטיקה הורגת חיידקים מסוכנים ומזיקים הגורמים למחלות.
החיסרון הוא שאין הבחנה בין טוב לרע. אנטיביוטיקה הורגת גם חיידקים בריאים. זה אומר שהם הורגים את הפרוביוטיקה שעובדת קשה על שיפור הבריאות שלנו.
לכן, אם רושמים לכם אנטיביוטיקה, עליכם לקחת גם תוסף פרוביוטי שעוזר לך לשפר את בריאותך.
שימושים
רופאים יעדיפו לרשום פרוביוטיקה. שילוב של פרוביוטיקה נכונה יכול לעזור להפחית את משך הזמן שבו אתם סובלים ממחלה. על ידי הגדלת רמות מסוימות של פרוביוטיקה, אנו יכולים לטפל במצבים בריאותיים נפוצים כולל אסטמה.
הם פועלים על ידי העלאת התגובה החיסונית והופכים אותנו לפחות רגישים למחלות.
קיים קשר חזק להפחתה באסתמה, אקזמה ותגובות אלרגיות אחרות כאשר אנו נוטלים פרוביוטיקה. מזה זמן מה, רופאים בסקנדינביה ממליצים על חלב לא מפוסטר לחולים עם אסתמה. מוצרי חלב שלא עברו פסטור הם סופר עשירים בפרוביוטיקה בריאה שיכולה להדוף אלרגיות ומחלות.
היא עוזרת גם להפחית נפיחות והפרעות קיבה נפוצות.
האם פרוביוטיקה יכולה לגרום לגזים?
כן היא יכולה. זה קורה כאשר מתחילים לקחת פרוביוטיקה בפעם הראשונה.
כדי שזה יקרה, צריכים להמשיך לקחת את התוסף שלכם. תוך מספר שבועות, תבחינו שהעיכול שלכם השתפר. זהו סימן בטוח שהפרוביוטיקה שאתם לוקחים עובדת.
נטילתה על קיבה ריקה
האם אנו יכולים לקחת פרוביוטיקה על בטן ריקה?
כאשר אתם מתחילים לקחת פרוביוטיקה לראשונה, נטילתם על בטן ריקה היא רעיון מצוין. כך הם מגיעים מהר יותר למעיים ויוצאים לעבוד במערכת החיסון.
אם אתם לוקחים פרוביוטיקה במשך זמן מה, אתם צריכים להיות פחות קפדניים עם המשטר הנ”ל. עם זאת, זה עדיין רעיון טוב להמשיך לקחת את הפרוביוטיקה שלך דבר ראשון בבוקר.
לסיכום
לפרוביוטיקה יש לה כל כך הרבה מה להציע והיא יכולה לעזור לנו לשפר את הבריאות שלנו באופן טבעי. מכיוון שהפרוביוטיקה היא 100 אחוז טבעית, ניתן לקחת אותה בשילוב עם תוספי בריאות אחרים ללא בעיות. למסקנא נטילת תוסף פרוביוטיקה היא רעיון טוב לכולנו. וזה בהחלט לא יזיק.